Instrukcja

3.8 Wycofanie strony z publikacji

Wyłączenie publikacji danej strony jest bezpieczniejszym sposobem usuwania niepożądanych treści z serwisu, ponieważ wyłączona publikacja ukrywa możliwość przeglądania treści danej podstrony przez użytkowników serwisu. Nie jest natomiast ona usuwana fizycznie, co jest równoznaczne z możliwością jej późniejszego przywrócenia. Chcąc wyłączyć publikację należy udać się do menu „Treść”, a następnie „Strony” i wybrać stronę, którą chcemy wyłączyć z publikacji wchodząc do jej edycji. W zakładce „Opcje” należy odznaczyć następujące pola:

  • Aktywny – w celu wyłączenia linku prowadzącego do dokumentu, który dezaktywujemy
  • Wyświetl w menu – wyłączamy wyświetlanie odnośnika do dezaktywowanej strony w menu

Dodatkowa funkcjonalność w nowej wersji Active.WWW
Funkcjonalność wycofana w nowej wersji Active.WWW